maanantai 12. tammikuuta 2009

Kierrepuustit tai kanelipullat
















30-40 pullaa


200 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
½ tl suolaa
1½-2 dl sokeria
2 tl Kardemumma jauhettu 20 g
noin 1½ l (900 g) vehnäjauhoja

Täyte:
75-100 g voita
4-6 rkl Kanelia
n: 1½ dl sokeria

Voiteluun:
1 kananmuna
päälle mantelirouhetta tai raesokeria




VALMISTUS

Hienonna hiiva taikinakulhoon.
Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Kaada tilkka maitoa hiivan joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Lisää kulhoon loppu maito, sokeri, suola ja vehnäjauhot,
jätä jauhoja vähän leivontaan. Vaivaa taikinaa käsin
tai koneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa liinan alla noin 30 min.


Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa joukkoon loput jauhot.
Kaaviloi taikina levyksi, koko 30x40 cm.
Levitä päälle ensin pehmeä voi kauttaaltaan
ja ripottele päälle tasaisesti sokeria ja kanelia.

Rullaa kääröksi pitkältä sivulta. Leikkaa rulla paloiksi,
leveys noin 2 cm. Aseta palat leivinpaperille uunipellille
tai paperimuotteihin leikkauspinta ylöspäin.
Kohota pullia leivinliinan alla noin 20 min.
Voitele pullat vatkatulla munalla
ja ripottele pinnalle hiukan raesokeria.
(Kuvan pullissa käytetty ihan tavallista sokeria. )
Paista uunissa keskitasolla 225 °C:ssa noin 8 min.
Jäähdytä pullat uuniritilällä leivinliinalla peitettynä.







Ohje: alunperin Santamaria, muokattu omaan käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti