maanantai 5. tammikuuta 2009

Tattaripiparit (G)


















150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
2 kananmunaa
5½ dl tattarijauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet.
Lisää jäähtyneeseen seokseen vatkatut munat
ja tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään
viileässä paikassa.
Kaaviloi taikina ohueksi levyksi
ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
Paista 175 asteessa 8 minuuttia.



OHJE: Keliakialiitto



********************************






OMA HUOMIO:
Itse en saanut taikinaa kaulittua,
ja tein taikinasta pötkön josta leikkasin
samankokoisia paloja, litistelin ne leivinpaperin päälle
pelleille.

Eli laitoin kai liikaa jauhoja?

Valmiit kakkuset eivät maistuneet juuri mausteilta, joten
kehoitan lisäämään mausteiden määrää.

Muista myös laittaa taikina muoviin kiedottuna jääkaappiin.
Älä laita sitä keittokattilassaan kylmään
niin kuin mie tein! ;D

Ehdotan, jos teet tällaisia kakkusia, kastamaan ne
valmiina ja jäähtyneinä sulaan suklaaseen puoliksi
niin niistä tulee joulunmakuisia ja suklaisia
vastineita muiden napostelemille piparkakuille... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti