maanantai 5. tammikuuta 2009

Joulutorttutaikina (G)

Perunataikina:
1½ dl perunahiutaleita
1½ dl vettä
200 g voita
4-5 dl gluteenitonta jauhoseosta


Täyte:
luumusosetta
voiteluun kananmuna

Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon.
Anna imeytyä. Nypi joukkoon rasva ja jauhot.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen.
Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja.
Jaa täytettä kakkujen keskelle.
Taita tortut kiinni puolikuun muotoon.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.


Ohje: Keliakialiitto


***********************************


OMAT HUOMIOT:

Itse en saanut taikinaa kaulittua,
ja tein taikinasta pötkön josta leikkasin
samankokoisia paloja, litistelin ne leivinpaperin päälle
pelleille.
Eli laitoin kai liikaa jauhoja?

Siksi en nimitä tätä ohjetta joulutorttu-ohjeeksi
vaan joulutorttutaikinaohjeeksi. =)


Jaoin paistetut kakkuset kahteen kekoon.
Laitoin toisen keon jäähtyneiden kakkusten päälle luumumarmeladia
ja nostin toiset kakkuset niiden päälle.
Väliin voisi myös ajatella vaikkapa vadelmamarmeladia...=)
Lopuksi päälle kenties ripaus tomusokeria...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti